Het is net een scene uit een sci-fi film. Voorbijgangers bewegen voort op het trottoir met kleurvolle schijven tussen hun voeten. De elektrische eenwieler wordt steeds populairder met het stijlvolle en compacte design, maar ook vanwege de mogelijkheid om bestuurders snel en energiebewust te vervoeren. De elektrische eenwieler lijkt totaal niet meer op de traditionele eenwieler die je alleen met pedalen kan voortbewegen. Deze handige elektrische apparaten veranderen hoe mensen zichzelf van de ene naar de andere plek vervoeren. Laten we eens een kijkje nemen welke modellen en merken vandaag de dag beschikbaar zijn.
Mobbo eenwielers voor een stedelijk avontuur
De elektrische eenwieler van Mobbo is klein en draagbaar, met een gewicht van ongeveer 12 kg. Je hoeft alleen maar de voetsteunen uit de klappen, te balanceren en naar voren te leunen om te vertrekken. Je kan met de batterij gedurende drie uur met een snelheid van bijna 16 km per uur voortbewegen en je traint je spieren, terwijl het zelfbalancerende systeem je helpt om je balans te bewaren.
Als je een rugzak mee moet nemen op je stedelijke avontuur, dan hoef je je niet druk te maken met de Mobbo. De energiezuinige elektrische motor kan namelijk tot een gewicht van 100 kg vervoeren. Als je moet lopen, dan hoef je de elektrische eenwieler alleen maar bij de handgreep op te tillen en naar de volgende vrije plek te sjouwen.
De handige eenwielers van Solowheel
Net als de Mobbo heeft de Solowheel een handige handgreep om deze stressvrij te dragen wanneer je moet wandelen in plaats van rijden. Het gepatenteerde gyro stabiliserende wiel van Solowheel maakt deze elektrische eenwieler lichter. Hij weegt bijna 11 kg, maar kan nog steeds een gewicht tot 99 kg dragen met een snelheid van 16 km per uur. De elektrische eenwieler van Solowheel heeft een batterij indicator die je aangeeft hoeveel procent er nog over is:
- Groen licht: 25 tot 100% geladen
- Oranje licht: 25% geladen
- Rood licht: 5% geladen
- Platform naar achteren gekanteld: 1% geladen
- Knipperend rood licht en vibraties: 0,5% geladen
Wanneer je de Solowheel moet opladen, dan hoef je hem alleen maar aan te sluiten op en AC stopcontact die 110 tot 230 volt ondersteund.
AirWheel eenwielers hebben veel opties
AirWheel heeft zes verschillende apparaten waar je uit kan kiezen, namelijk: de X3, X5, X8, Q1, Q3 en Q5. Alle modellen kunnen een topsnelheid van zo’n 19 km per uur behalen en kunnen een gewicht tot 136 kg tillen. De oplaadtijden verschillen per model en variëren van één tot twee uur, maar ze zijn allemaal waterbestendig dus je kan zonder problemen in de regen rijden.
De verschillende modellen wegen tussen de 2,5 tot 3,5 kg, waardoor ze licht genoeg zijn om te sjouwen met de handige handgreep aan de bovenkant. Elk model heeft ook een uniek en stijlvol design met verschillende kleurcombinaties voor elke persoonlijkheid.
IPS eenwieler
IPS maakt vier verschillende elektrische eenwielers: de IPS101, IPS111, IPS112 en IPS113. Elk model kan een heuvel van 15 graden beklimmen en een topsnelheid van bijna 16 km per uur behalen. Ze wegen echter 7,5 tot een stevige 13,5 kg.
De IPS113 en de IPS112 kunnen een gewicht tussen de 59 en de 70 kg dragen en de IPS111 en IPS101 elk 120 kg. Net als bij de AirWheel heeft elk model een ander design en kleurpatroon, dus je kan uitkiezen wat aan je persoonlijke smaak voldoet.
De stijlvolle en aanpasbare Ninebot One
Als je op zoek bent naar een eenwieler met een futuristisch uiterlijk, dan hoef je niet verder te zoeken, want de stijlvolle en ultramoderne Ninebot One kan aan al je wensen voldoen. Deze elektrische eenwieler heeft onderdelen die zeer makkelijk te vervangen zijn en deze hebben een ruimte porseleinen bedekking voor het robot gevoel. Hij heeft zelfs een lamp rond de wielen die van kleur veranderd en aanpasbaar is met behulp van een smartphone app. De Ninebot One kan een snelheid van 19 km per uur behalen, weegt ongeveer 13 kg en kan tot 120 kg dragen.
Spreid je vleugels met Legway
Deze elektrische eenwieler van Legway is beschikbaar in blauw, roze, groen en geel. Net als andere eenwielers is deze zelfbalancerend, maar hij is ook erg energiezuinig en goed draagbaar. Net als bij de Ninebot One heeft de Legway een lamp in het wiel die je met een smartphone in kan stellen.
Deze elektrische eenwieler heeft een USB poort om op te laden en een 16-inch wiel. Je kan over het trottoir rijden met een snelheid van zo’n 18 km per uur, terwijl een maximum gewicht van 120 kg wordt gedragen. Heuvels tot 18 graden zijn geen probleem voor de Legway.
Conclusie
Alhoewel de elektrische eenwieler een luxe product is wordt deze steeds populairder. Er zijn veel verschillende modellen waar je uit kan kiezen, zodat er altijd wel een model is die aan je smaak en wensen voldoet. Als je bijvoorbeeld genoeg hebt van de lange wandelingen van je werk naar je auto of als je gewoon gek bent op technologie, dan is de elektrische eenwieler zeker iets dat je een keer geprobeerd moet hebben. Zodra je het onder de knie hebt wil je niks anders, want het is hartstikke leuk en je kan je snel van punt A naar B verplaatsen.